HondenPage baasje Mira & me

Over Mira & me

honden foto van Mira & me Hallo, ik ben Gert en het baasje van Mira.  Mira is een Friese stabij teefje die geboren is op 27-mei-2014. Op het moment van schrijven is ze dus ruim 5 maand. We zijn thuis hard bezig om Mira een stabiele volwassen te laten worden en dit gaat met vallen en opstaan.:-D Ze is een echte dondersteen met een overvloed aan energie en ze zal niet snel uit zichzelf gaan slapen. Ze houdt van overal haar tanden inzetten en overal tegen opspringen. Maar bovenal houd ze van spelen met mensen en andere honden.

Tot nu toe heeft ze nog weinig angsten en volgens ons weinig slechte ervaringen opgedaan en nu maar hopen dat dit zo blijft. Mira heeft een behoorlijk jachtinstinct en een hele goede neus, tijdens wandelingen is de neus niet vaak van de grond af en is er altijd wel wat interessants volgens haar Verder heeft ze ons tot nu toe 1 keer echt laten schrikken en dat was toen ze naar een wesp hapte en deze ook precies te pakken kreeg. Dat is de enige keer dat ze echt piepte van de pijn, maar ook dit is goed afgelopen.

Op puppycursus kan ze de commando's al vrij snel, maar de aandacht naar de baas is vaak van korte duur. Ze heeft nu haar 1e diploma gehaald en we zitten nu niet meer bij de puppy's, maar we mogen ons beginners noemen! Het belangrijkste dat we nu willen aanleren aan Mira is het ten alle tijden hier komen, want dan kan ze ook vaker loslopen. Nu is dat jammer genoeg nog wat lastig.

Mira is nu net een jaar en ik dus hoog tijd voor een kleine udate! Lichamelijk is Mira nu echt een knappe stabij. Energiek en speels en het bijten is ook over. Bench is al bijna een half jaar de deur en ze licht lekker in een mand in de woonkamer te slapen.
Loslopen doen we alleen op plekken die in onze ogen geschikt zijn, niet teveel mensen en geen verkeer in de buurt. Ze vind mensen namelijk veel te interessant nog.
Mira is onlangs ook naar de gevorderde groep gepromoveerd en is daar de jongste in die groep. Ze is dus een hele snelle leerling, ze kan alles voor koekjes:-D. Zonder koekjes is het nog wat minder.
Verder kan ze met bijna alle honden goed op weg. Als andere honden het niet fijn vinden en bijvoorbeeld hun lip optrekken dan loopt Mira gewoon weg. Nog nooit problemen met andere honden gehad dus! Op de cursus wordt ze ook bij onzekere honden ingezet omdat ze zo goed de hondentaal beheerst:-D.

Verder genieten we met volle teugen van onze deugniet!

Tot zover onze belevenissen tot nu toe.. Wij thuis blijven in ieder geval genieten van onze knappe Mira!

Krabbels aan Mira & me

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë schreef om 31 oktober om 15:20
Mooie stabij! Hier stabij Ozzie, ook zo'n dondersteen:-)

Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

Mira & me heeft 65 ontvangen.

Super Baasje ! Op het hondenforum wordt een antwoord van Mira & me zeer positief gewaardeerd bij 1 waarderingen.

Berichten en online status
Mira & me was voor het laatst online 2024 jaar, 4 maanden, 4 weken, 1 dagen, 12 uur, 31 minuten, 52 seconden geleden


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^